Alufolie – er det den miljøvenlige løsning?

Alufolie er alment kendt som sølvpapir eller staniol, og er yderst populært til indpakning af madpakker og som isolering af madvarer. Det er selvfølgelig yderst praktisk og nemt at bruge, men der er faktisk nogle problemer med at bruge alufolie.

Miljømæssigt
Alufolie er lavet af aluminium. Det er et problem da det er meget energikrævende at fremskaffe, og der bruges derfor en masse unødig energi. Herudover kommer det problem at komme af med – det er meget svært at nedbryde aluminium hvilket igen gør at det koster unødig energi.

Det er kort sagt en CO2 bombe – så hvis du vil være miljøvenlig skal du helt lade være med at købe det. Det er faktisk 30 gange værre for miljøet end f.eks. madpapir, hvilket må siges at være en hel del.

Sundhedsmæssigt

Hvorvidt det kan være sundhedsskadeligt eller ej har der været en del debat om. Der er nogle som påstår at det ikke kan bruges til opbevaring af madvarer som er surt – det påstås af det vil opløses her.

Som alternativ anbefales det at købe svanemærket madpapir, som du også kan finde i de fleste supermarkeder. Her er du sikker på det er miljøvenligt og ikke er sundhedsskadeligt.