Dør knirker – hvad gør jeg?

Knirk knirk” sagde døren…

Da jeg boede på kollegium havde vi en køkkendør som ledte ind til en gang, hvor alle vores værelser lå. Her boede vi 17 mennesker, som havde hver vores kollegieværelse. Denne køkkendør havde i lang tid en utrolig irriterende KNIRK KNIRK lyd.

Ja – når du vågner kl. 3 om natten fordi en eller anden idiot kommer hjem fra byen onsdag aften, så bliver du utrolig træt af den lyd.

Så jeg stillede mig selv spørgsmålet – hvordan fikser jeg den ****ing dør?

Her kommer løsningerne til at fikse døre der knirker:

  • Du skal have fat i noget olie. En knirkende dør skyldes ofte at hængslerne skal smøres, og her kan olie løse problemet. Ned på den lokale tank, cykelforhandler eller større supermarked og find noget olie. En mulighed er VD40 olien. Dette koster ~50 DKK. Dette smører du hængslerne med godt og grundigt – og med lidt held har du ro fra døren.
  • Løser dette ikke problemet, så må du få fat i noget vaseline. Dette kan købes i de fleste supermarkeder, hvilket du kan smøre døren ind i.

Hvis problemet ikke stopper med disse råd, så kan det være at døren sidder skævt. I så fald skal du gribe fat i din udlejer – det er en større udfordring at løse sådan en dør.

Er det en bolig du selv ejer, og ikke ved hvordan man laver en dør der står skævt… Så må du ringe til en håndværker og høre hvad deres pris er.