Hvad er et kollegium / kollegie?

Et kollegium (også stavet kollegie) er et en boligtype, som er meget populær for studerende. Det skyldes at det ofte er den mest billige måde at leve ud på.

Et kollegium er ofte nogle små værelser med eget tilknyttet toilet, på ca. 10-25 m2 (mange steder er kollegieværelserne 12m2). Hertil er der et fælleskøkken, hvor man er 10-20 forskellige værelser der deler dette køkken.

Det fede ved et kollegium er at det er yderst socialt. Man møder en masse venner, og der er meget socialt liv på et kollegium. Der er mange steder ofte fester, og man kan ikke undgå at have det sjovt hvis man selv søger det.

En af ulemperne ved et kollegium er at der kan være en del larm. Høj musik og alkohol kan være et problem – især når eksamenerne er overstået. På nogle kollegier er det desværre også muligt at høre når naboen har sex.

Huslejen for et kollegium er ofte fra 1500-3000 DKK om måneden, alt efter hvor luksuriøst man vil have det. Det er samtidig også langt billigere at studere i byer som Esbjerg og Odense, fremfor København og Aalborg.