Morgenen efter festen

Efter en god fest i eget hjem, så venter oprydningen som regel pænt på en. Selvom man ikke altid kan overskue det, så er der alligevel noget hyggeligt over den (ja, ja – tømmermændene kan gøre lidt ondt).

Det fede ved denne slags oprydning er at man ikke er i tvivl om at der sker noget. I modsætning til at gøre rent for støv, så kan man virkelig se forskellen hurtigt.

Så hvad skal man være klar over? Og hvad bør der laves først?

Først og fremmest er det rart at få fjernet alle flaskerne. De lugter og fylder, og det er generelt bare rare at komme af med. Så få taget alle flasker – vurder om du vil gemme resterne – og få dem fjernet. Hvis du ikke vil gemme resterne, hæld skidtet ud og smid flasken ned i en pose der skal afleveres (alt efter om der er pant eller ej).

Derefter gælder det service. Glas, tallerkener, bestik og lignende skal vaskes. Hvis du er heldig at eje en opvaskemaskine, så er det en rigtig god at gøre dette tidligt, så du kan nå 2 vask i træk – og på den måde få ryddet op hurtigt. Hvis det ikke er tilfældet, på med noget god musik og gå i krig. Det tager ikke så lang tid når man først går i gang.

Derefter kommer der ofte en masse rod som ligger overalt. Her er det en rigtig god ide at samle de værste ting op før selve støvsugningen begynder. Få fjernet alle de store ting der roder, og derefter kan der køres en omgang med støvsugeren.

Hvis der er borde og stole som ikke står hvor de plejer (som jo ofte sker), så skal de selvfølgelig også flyttes tilbage.

Hvis der er kommet pletter på gulvet, så skal de også behandles. Alt efter hvilken type plet du har fået, så kan du kigge i vores rengøringssektion.

Når du har fået alt på plads, vasket op og støvsuger – så er der efterhånden rent. Det er altid en god ide at vaske toilettet efter en fest (især hvis en eller anden idiot har brækket sig).

Luft ud og nyd livet med noget god mad!