Pandekager for fattigrøve

En billig og nem dessert er altid pandekager – det smager godt og er hurtigt at lave. Samtidig skal der kun ingredienser i som de fleste har til daglig. Det der derfor fantastisk til en spontan dessertlyst.

En almindelig opskrift
Der findes mange opskrifter til at lave pandekager, men nedenstående er en af de klassiske:

  • ~200g hvedemel
  • 6dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • Margarine / smør til panden

Mælk, æg og salt piskes sammen. Herefter røres hvedemelen i stille og roligt. Smelt margarinen på en stegepande, og bag pandekagerne på begge sider på panden.

Når pandekagerne er klar kan du give den gas med sukker, syltetøj, is, sirup og hvad hjertet ellers begærer som ekstra guf ovenpå pandekagen.

Men – jeg mangler æg!
Hvis du bor på et fælleskøkken kan du altid overveje at ”låne” æg af dem du bor sammen med, og købe nogle nye. Hvis det ikke er en mulighed – fortvivl ikke – bare brug mere mælk. Smagen ændrer sig ikke alverden, men pandekagerne bliver en anelse mere klumpede og besværlige.

Men jeg mangler margarine!
Du kan godt bruge olie i stedet for margarine, men forbered dig på at der skal ret meget sukker på dine pandekager før de er spiselige.

Hvis du ikke har mælk nok
Hvis du både mangler æg, margarine og ikke har mælk nok – så fortvivl ikke. Du kan stadigvæk få noget som MINDER om pandekager. Med masser af sukker kan du stadigvæk stille trangen.

Hæld vand i for det mælk som mangler og pisk det rundt. Der skal mindre vand i end der ellers skulle mælk i.

Med lidt hæld får du noget som kan spises.

Jeg har intet mælk, æg, margarine eller hvedemel!
Ingen pandekager til dig.