Planter giver et bedre indeklima

Jeg vil starte med at referere til en undersøgelse som der blev lavet af Tove Fjeld. Hun er en norsk biolog som er professor på et norsk universitet.

Her blev der lavet en undersøgelse på en arbejdsplads, hvor halvdelen blev sat til at arbejde i et lokale indrettet med planter, alt imens den anden halvdel ikke havde nogle planter. Den halvdel som sad i lokalet med planter, havde 52(!) procent færre sygdomme – og fraværet faldt fra 17 til 6 procent.

De her tal er virkelig chokerende og fortæller: Sørg for at have planter.

Lad os kigge på hvad planterne egentlig gør.

Højere luftfugtighed

Vi lever bedst i 25-60 procent relativt luftfugtighed. Det er især et problem om vinteren når der fyres op med radiator og andre varmekilder, da det gør luften utrolig tør. Det gør netop at vi får irritationer på kroppen. Planter forøger luftfugtigheden, så det ikke bliver et problem.

Der fjernes giftstoffer fra luften

Der er række planter som har den herlige egentlig at de fjerner giftstoffer. De absorberer simpelthen giftstofferne og omdanner dem til CO2 og ilt.

Der er derfor ingen tvivl – at få et hjælp med planter som du passer er en rigtig god ide. Ikke nok med de er pæne og kan gøre et hus hjemmeligt og hyggeligt, så gør de indeklimaet langt mere sundt at være i..