Rødvinspletter – hvad gør man?

Der er ikke noget værre end rødvinspletter. De kan ødelægge nemt ødelægge en god aften hvis man ikke reagerer hurtigt, da pletterne kan være svære at få af hvis de først er tørret ind. Der er en masse forskellige tips til hvordan du kan fjerne pletterne, og her kommer de tips.

Artiklen er delt ind alt efter hvilken situation er du er i.

Hjælp – jeg har lige spildt rødvin på tøjet herhjemme!

Strip! Af med det stykke tøj hvor pletten er spildt. Ud og tænd det varme vand, og kom rødvinspletten under det varme vand. Her kan du gnide rødvinspletten på bagsiden indtil det forsvinder. Har du danskvand med brus i huset, så brug det i stedet for vand. Det kan nemlig opløse pletten. Du kan nu suge vandet med køkkenrulle, da det samtidig også suger lidt af pletten med.

Hvis du stadigvæk har problemer, så er der en løsning med glycerin. Glycerin kan du købe i Matas, hvilket bl.a. kan bruges til at fjerne pletten. Dryp pletten i glycerin og lad det virke i adskillige timer. Det er vigtigt at notere pletten ikke må tørre ud, så hold det lufttæt (en plasticpose med tæt knude løser problemer).

Herefter kan du putte noget pletspray på pletten og putte tøjet i opvaskemaskinen.

Jeg er til fest og har spildt rødvin på tøjet

Medmindre du er ved at være halvberuset og er klar til at danse uden tøj resten af natten, så er det nok begrænset hvor meget lyst du har til at smide tøjet.

Til festen kan du prøve at finde noget danskvand eller hvidvin du hælder på pletten. Det kan opløse pletten hvilket gør du stadigvæk kan nå at redde det tøj du har spildt på. Hvis værten har glycerin – så kan det også bruges i stedet. Eventuelt brug det bagefter du har brugt danskvand/hvidvin.

Sørg for at pletten aldrig bliver før – for indtørrede rødvinspletter er meget svære at fjerne.

Jeg har en gammel rødvinsplet

Det var ikke så godt – men fortvivl ikke – vi finder en løsning.

Find noget farveløst opvaskemiddel (det er de fleste opvaskemidler) og hæld det på tøjet. Nu skal du så sørge for at der ikke kommer luft til tøjet da det udtørrer pletten. Igen – brug tricket med en plasticpose med en hård knude. Herefter vasker du tøjet i opvaskemaskinen.

Brug eventuelt glycerin i stedet for opvaskemiddel.

Jeg har en rødvinsplet på gulvet

Tricket er igen at bruge et farveløst opvaskemiddel eller glycerin på pletten so den bliver våd. Herefter skal områdes holdes så vådt som muligt. Det kan du gøre med et stykke plastik (brug eventuelt nogle poser du holder ned med noget tungt). Lad middelet virke i 6-12 timer+.

Herefter bruger du en børste og noget sæbevand, og suger vandet op med papir og klude.

Voila!