Sluk for grillen – hvordan gør du?

At grille er fantastisk hyggeligt, og det hører sig sommeren til. Alligevel skal man lige have nogle overvejelser i baghovedet, da der er nogle risikoer ved at grille. Der er mange brande som er startet med grillkul som ikke er blevet slukket ordenligt.

Det store problem med grillkul er at de har en enorm varmeværdi. En af de største fejl mange gør er at lade grillen stå et par timer, stille grillen ind i et skur eller lignende – hvorefter der stadigvæk er så meget varme i grillen at der kan opstå brand.

Det er derfor utrolig vigtigt at du slukker grillen ordenligt. Det kan du gøre på følgende måder:

  • Har du tid – så kan du lade grillen stå natten over. Sørg for den står et godt stykke væk fra alt som kan brande. Lad grillen stå hele natten, hvor den så næste morgen bør være kølig. Sørg for der er gået som minimum 10 timer.
  • Haster det – hæld masser af vand ned over dine grillkul. Vær dog opmærksom på at dine grillkul derfor IKKE kan genbruges, da de bagefter et gennemblødte